044 360 17 95

info@vegazin.com.ua

Вегазин - первый вегетарианский супермаркет
СМАЧНО ПОЇСТИ
Ресторан Nebos

Ресторан

Nebos

Самый крутой сыроедческий ресторан

Їжа духовна

Новости и блог

Нова інформація про шкоду м'яса з Північно-західного університету (США)

Вживання в їжу червоного м'яса і чи переробленого м'яса, підвищує відсоток серцево-судинних захворювань і ризик смерті від всіх причин. Нові результати суперечать нещодавнім суперечливого дослідження, в якому говориться, що людям не потрібно скорочувати споживання червоного м'яса і переробленого м'яса.

Проверим, действительно ли распадется пластиковый пакет

Під час однієї з покупок попався пакет з магазину LC Waikiki, на якому було зазначено, що він розпадеться протягом 12-24 місяців. І ми вирішили перевірити, чи так це.

Употребление этих продуктов ускоряет старение

По сообщению портала Medikforum употребление следующих продуктов ускоряет процессы старения.

Нова інформація про шкоду м'яса з Північно-західного університету (США)

Вживання в їжу червоного м'яса і чи переробленого м'яса, підвищує відсоток серцево-судинних захворювань і ризик смерті від всіх причин. Нові результати суперечать нещодавнім суперечливого дослідження, в якому говориться, що людям не потрібно скорочувати споживання червоного м'яса і переробленого м'яса.

За даними дослідження, вживання двох порцій червоного м'яса, обробленого м'яса або птиці - але не риби - на тиждень безпосередньо пов'язано з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань на 3-7%. Вживання в їжу двох порцій червоного м'яса або обробленого м'яса - але не домашньої птиці або риби - в тиждень було пов'язано з підвищенням ризику всіх причин смерті на 3%.

«Це невелика різниця, але варто спробувати зменшити кількість червоного м'яса і переробленого м'яса, таких як пепероні, болонья і м'ясні делікатеси», - сказала старший автор дослідження Норріна Аллен, доцент профілактичної медицини в Північно-західному університеті при Медичній школі імені Файнберга. «Споживання червоного м'яса також безпосередньо пов'язане з іншими проблемами зі здоров'ям, такими як рак».

«Зміна споживання цих продуктів тваринного білка може бути важливою частиною стратегії, що допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань і передчасної смерті у населення», - сказав провідний автор дослідження Віктор Чжун, доцент кафедри харчових наук в Корнеллі, який проводив дослідження.

Нові результати з'явилися відразу після неоднозначного аналізу, опублікованого в листопаді 2019 року, який рекомендував людям не скорочувати кількість червоного і обробленого м'яса, яке вони їдять. «Всі розуміли, що нормально їсти червоне м'ясо, але я не думаю, що це те, що підтримує наука», - сказав Аллен. «Наше дослідження показує зв'язок із серцево-судинними захворюваннями і смертність була стійкою», сказав Чжун.

Що ж ми повинні їсти?

«Риба, морепродукти і рослинні джерела білка, такі як горіхи і боби, включаючи боби і горох, є відмінними альтернативами м'яса і недостатньо споживаються в США», - сказала співавтор дослідження Лінда Ван Хорн, професор профілактичної медицини в Файнберг. який також є членом Консультативного комітету з дієтичним рекомендаціям США 2020 року.

Дослідження виявило позитивний зв'язок між споживанням птиці і серцево-судинними захворюваннями, але даних поки недостатньо, щоб дати чітку рекомендацію щодо споживання птиці, сказав Чжун. Проте, смажена курка не рекомендується.

У новому дослідженні об'єднані велика різнорідна вибірка з шести когорт, що включає в себе дані тривалих спостережень до трьох десятиліть, гармонізовані дані про раціон харчування для зниження гетерогенності, скоригований комплексний набір факторів. У дослідження були включено 29 682 учасника (середній вік яких склав 53,7 року на початку дослідження, серед яких 44,4% чоловіків і 30,7% Не білих). Дані про раціоні були надані самими учасниками, яким було дано довгий список того, що вони їли за попередній рік або місяць.

Даних про зв'язок між споживанням риби і серцево-судинними захворюваннями або смертністю немає.

Також в дослідженні брали участь доктор Філіп Гренланд, доктор Мерседес Р. Карнетон, доктор Хонгьян Нинг, доктор Джон Т. Уілкінс і доктор Дональд М. Ллойд-Джонс.

Дослідження фінансувалося Національними інститутами охорони здоров'я / Національним інститутом серця, легенів і крові (R21 HL085375), Дослідницькими мережами Американської кардіологічної асоціації та Школою медицини ім. Файнберга.