044 360 17 95

info@vegazin.com.ua

Новини та блог

Спреї, креми, аерозолі значно псують повітря у містах

Це не просто пахне! Дослідження повітря показало, що випаровування дезодорантів, сонцезахисного крему і спрею від комах відповідальні за половину смогу в Нью-Йорку та інших великих міських районах США.

Трохи про користь оливкової олії

Багато хто використовує оливкову олію в домашній кухні, косметології, кулінарії, але мало хто знає про користь цього масла і тим більш про цікаві факти. Між тим, окрім необхідних жирних кислот, оливкова олія містить вітаміни К і Е, а також потужні антиоксиданти, які знижують ризик розвитку хронічних захворювань.

Кормові банани — міф

Іноді можна почути думку, що в наших магазинах продаються, в основному, кормові сорти бананів. Подейкують, що саме поширені на прилавках великі банани не для людей, а для годівлі тварин. А в їжу годяться тільки сорти з маленьким плодом. Розберемося, чи так це насправді.

Гранола – не зовсім звичний для українців продукт, але популярний снек для США. Використовується як страва для сніданку. Може містити вівсяну або іншу крупу, горіхи і мед, які зазвичай запечені до хрусткого стану. Набір інгредієнтів може варіюватися.

Преставляємо вашій увазі простий рецепт граноли з продуктів, які нескладно купити у будь-якому магазині.

Інгредієнти:

  • Гречка біла - 400 г;
  • Банан - 2 шт;
  • Гарбузове насіння - 100 г;
  • Кунжут - 30 г;
  • Ізюм і/або цукати - 150 г;
  • Кокосова олія;
  • Дрібка солі, кориця ¼ ч.л.

Процес приготування:

  1. Заздалегіть замочити гречку 1:2 на 6-8 годин, найкраще на ніч.
  2. Повністю злити воду, зайва рідина нам не потрібна.
  3. В великій мисці розім'яти банан до стану однорідного пюре, він повинен бути переспілим.
  4. Додаємо гречку, насіння, спеції та кокосову олію, все ретельно перемішуємо.
  5. Маса повинна бути вся волога але важливо щоб рідини не було забагато, якщо так сталось, можна додати вівсянки.
  6. На застелене пергаментним папером деко викладаємо масу товщиною 0,5 -1 см.
  7. Духовку розігріваємо до 120 °С та ставимо гранолу приблизно на 60 хв, кожні 15 хв перемішуємо.
  8. Ізюм заливаємо кипятком і залишаємо на деякий час – 10-15 хв, потім зливаємо воду.
  9. За 10 хв до кінця запікання додаємо ізюм та горішки, щоб вони не згоріли.
  10. Готову гранолу залишаємо охолонути та пересипаємо у посуд з герметичною кришкою.

Починаємо з бананів
Банани у мисці

Банани мнемо до стану однорідного пюре
Банани розім'яти банан до стану однорідного пюре

Заливаємо гречку водою
Заливаємо гречку водою

Після того, як гречка настоїться, зайву воду необхідно злити
Зайву воду необхідно злити

Готуємо усі продукти до змішування
Готуємо усі продукти до змішування

Все ретельно перемішуємо
Все ретельно перемішуємо

Викладаємо масу на застелене пергаментним папером деко
Викладаємо масу на застелене пергаментним папером деко

Готова гранола
Готова гранола

Гранолу можна їсти окремо або із молоком
Гранолу можна їсти окремо або із молоком