044 360 17 95

info@vegazin.com.ua

Вегазин - первый вегетарианский супермаркет

Новости и блог

Червоне м'ясо звинувачують у розвитку раку - нові дослідження

Статистика, уперта штука, свідчить, що рак посідає друге місце за поширеністю серед причин смертей після серцево-судинних захворювань. Через онкологічних захворювань помирає кожен шостий житель Землі. 9,6 мільйона життів - саме стільки в 2018 році забрали онкологічні захворювання. Вчені все частіше стали вказувати на шкоду червоного м'яса для організму людини. І це не кажучи про те, що саме тваринництво є одним з основних джерел забруднення навколишнього середовища та глобального потепління.

Ученые установили смертельную опасность горячего чая

После масштабного исследования, проведенного специалистами Американского онкологического общества на протяжении 10 лет, была выявлена взаимосвязь между употреблением горячих напитков и случаев рака пищевода.

Нова інформація про шкоду м'яса з Північно-західного університету (США)

Вживання в їжу червоного м'яса і чи переробленого м'яса, підвищує відсоток серцево-судинних захворювань і ризик смерті від всіх причин. Нові результати суперечать нещодавнім суперечливого дослідження, в якому говориться, що людям не потрібно скорочувати споживання червоного м'яса і переробленого м'яса.

Котлети з сочевиці

Котлети з сочевиці – смачна та нескладна страва, яка підійде під час посту як заміна м'ясних котлет або у якості основного блюда. 

Інгредієнти:

  • Сочевиця зелена – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Картопля – 1 шт
  • Сіль /перець за смаком
  • Спеції – паприка, коріандр, мускатний горіх дрібка, хмелі-сунелі або ваші улюблені
  • Сухарі панірувальні
  • Олія для смаження  

Приготування:

  1. Заздалегідь замочити сочевицю у співвідношенні з водою 1:2 на 6-8 годин, найкраще на ніч.
  2. Зливаємо воду з сочевиці.
  3. Цибулю, моркву та картоплю чистимо та ріжемо шматочками.
  4. В блендері перебиваємо всі інгредієнти до кашоподібного стану.
  5. Додаємо спеції, ретельно перемішуємо.
  6. Маса досить ніжна, тому кожну котлету формуємо безпосередньо перед тим як викладати на розпечену пательну з олією, обсипаючи з усіх боків сухарями.
  7. Смажити по декілька хвилин під кришкою.
  8. Подавати можна з вегетаріанським майонезом або соусом із сметани з гірчицею.

Фото процессу:

Необхідні інгредієнти
Необхідні інредієнти

За допомогою блендеру всі інгредієнти перемішуємо до кашоподібного стану
За допомогою блендеру всі інгредієнти перемішуємо до кашоподібного стану

Формуємо з маси котлети, обвалюємо в панірувальних сухарях та смажимо
Формуємо з маси котлети, обвалюємо в панірувальних сухарях та смажимо

Готова страва
Готова страва

Приклад сервування
Приклад сервування