044 360 17 95

info@vegazin.com.ua

Вегазин - первый вегетарианский супермаркет

Новости и блог

Червоне м'ясо звинувачують у розвитку раку - нові дослідження

Статистика, уперта штука, свідчить, що рак посідає друге місце за поширеністю серед причин смертей після серцево-судинних захворювань. Через онкологічних захворювань помирає кожен шостий житель Землі. 9,6 мільйона життів - саме стільки в 2018 році забрали онкологічні захворювання. Вчені все частіше стали вказувати на шкоду червоного м'яса для організму людини. І це не кажучи про те, що саме тваринництво є одним з основних джерел забруднення навколишнього середовища та глобального потепління.

Ученые установили смертельную опасность горячего чая

После масштабного исследования, проведенного специалистами Американского онкологического общества на протяжении 10 лет, была выявлена взаимосвязь между употреблением горячих напитков и случаев рака пищевода.

Нова інформація про шкоду м'яса з Північно-західного університету (США)

Вживання в їжу червоного м'яса і чи переробленого м'яса, підвищує відсоток серцево-судинних захворювань і ризик смерті від всіх причин. Нові результати суперечать нещодавнім суперечливого дослідження, в якому говориться, що людям не потрібно скорочувати споживання червоного м'яса і переробленого м'яса.

Меренга

Красивий та елегантний десерт до ранішньої кави або прикраса до випічки. Люблю його за те, що втамовує бажання солодкого маленькою порцією і цей чудовий хруст додає особливого настрою. Ви здивуєтесь як це просто і приголомшите своїх друзів коли розкажете з чого цей десерт.

Аквафаба — основний інгредієнт, який, як правило, заміняє яєчний білок в різних стравах. І якщо ви не чули цього слова раніше, це той відвар, що залишається після приготування або консервування нуту чи гороху.

Я використовую відвар, тому що коли варю нут, не додаю солі. І на смак він нейтральний. Але проціджую, щоб не потрапили випадково зайві часточки. Також важливо набратись терпіння, якщо у вас ручний міксер, тому що тут необхідний досить потужний пристрій або трішки довше часу для досягнення гарного результату.

Інгредієнти:

  • 6 ст.л. холодної аквафаби
  • 6 ст.л. цукрової пудри
  • Ванілін або ванільний цукор
  • 0,5 ч.л. лимонного соку
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. перетертого джему смородини, якщо бажаєте додати кольору

Приготування:

В чашу міксера наливаємо аквафабу і збиваємо зразу на максимальній швидкості до утворення стійкої білої маси. Легко перевірити: маса буде збільшуватись та перетворюватись з піни на щільну стійку масу.

Поступово додаємо інші інгредієнти. Спочатку – це сіль. Потім невеликими порціями засипаємо цукрову пудру разом з ваніліном, продовжуючи збивати.

Вводимо лимонний сік для стабілізації наших білків, доводимо до стану твердих піків, маса має тримати форму. Перевіряємо готовність, перевертаємо чашу і маса не рухається та не випадає.

Я розділила масу на дві частини, щоб зробити одну половину меренги кольоровими. Не хотіла використовувати штучні фарби, тому перетерла від кісточок джем смородини та обережно перемішала з однією частиною.

Складаємо масу в кулінарний мішок з насадкою, у мене це насадка зірка. Замість кулінарного мішка можна використовувати звичайний пакет, хоча це буде складніше. :) Розміщуємо меренги на деко, що застелене пергаментом, або на килимок для випікання.

Важливо! Намагайтесь робити меренги невеликими та розташовуйте їх на відстані, бо при випіканні вони трішки виростуть та можуть з’єднатись між собою.

Духовку необхідно розігріти до 100-110 °С. Випікати меренги 40-60 хв, в залежності від їх розміру та особливостей вашої духовки. Слідкуйте, щоб вони не підгоріли, не змінили колір! Після закінчення часу вимикаємо духову шафу, трішки відкриваємо дверцята, але не витягуємо деко. Залишаємо меренги до повного охолодження, навіть краще на 1,5-2 години.

Зберігати бажано в герметичному контейнері в сухому місці.

Насолоджуватись з ранковою кавою кожний раз!

Покроковий рецепт приготування меренги у фото:

  1. Необхідні інгредієнти для приготування меренгиГотуємо необхідні інгредієнти
  2. збита аквафабаЗбиваємо аквафабу до утворення стійкої білої маси, додаємо необхідні складові згідно порядку
  3. Стійка маса, яка не рухається та тримає формуСтійка маса, яка не рухається та тримає форму
  4. Видавлюємо масу на декоВидавлюємо масу на деко
  5. Готова меренгаГотова меренга
  6. Зберігати меренгу у герметичному контейнеріЗберігати меренгу у герметичному контейнері