Рис – це знайомий злак з дитинства. Кожному відомий його смак. Але багато залежить від того, як приготувати рис. Ароматний рецепт рису з корицею принесе не тільки гастрономічне, а ще й естетичне задоволення. Впевнена, що запечений таким способом рис стане частим гостем вашого столу!
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт, або шалот 5-6 шт (в залежності від розміру, також можна міксувати різні види);
- Помідори чері - 500 г;
- Кориця в паличках – 2-3 шт;
- Коріандр – 0,5 ч.л;
- Сіль – 0,5 ч.л;
- Спеції – 0,5 ч.л. (наприклад італійські/французькі трави);
- Перець за бажанням;
- Оливкова олія – 2 ст.л;
- Рис басматі – 1 чашка (200 г);
- Вода – 2 чашки.
Приготування:
- Цибулю чистимо та ріжемо великими шматочками, якщо використовуєте шалот – не ріжемо.
- Духовку розігріваємо до 180 °С.
- Змішати всі інгредієнти (окрім рису та води) в формі для запікання у мене форма 18х25 см.
- Запікати овочі при температурі 180 °С – 60 хв.
- Ставимо чайник, щоб в потрібний момент був кип’яток.
- Додаємо рис, необхідно перемішати з овочами і залишити на 5 хв, щоб рис став прозорим і наситився всіма смаками.
- Заливаємо кип’ятком у пропорції 1:2 і закриваємо форму фольгою.
- Збільшуємо температуру до 200 °С та залишаємо на 25 хв.
- Залишаємо на 10 хв закритим фольгою, а далі носолождуємось ароматами та вживаємо як повноцінна страва або як гарнір.
Фото процессу:
Готуємо необхідні складові майбутньої страви
Цибулю ріжемо та разом із томатами і корицею кладемо у форму
Запікаємо овочі зі спеціями
Додаємо рис до запечених овочей
Заливаємо рис та овочі водою та ставимо у духовку
Готова страва :)