044 360 17 95

info@vegazin.com.ua

Рис – це знайомий злак з дитинства. Кожному відомий його смак. Але багато залежить від того, як приготувати рис. Ароматний рецепт рису з корицею принесе не тільки гастрономічне, а ще й естетичне задоволення. Впевнена, що запечений таким способом рис стане частим гостем вашого столу!

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт, або шалот 5-6 шт (в залежності від розміру, також можна міксувати різні види);
  • Помідори чері - 500 г;
  • Кориця в паличках – 2-3 шт;
  • Коріандр – 0,5 ч.л;
  • Сіль – 0,5 ч.л;
  • Спеції – 0,5 ч.л. (наприклад італійські/французькі трави);
  • Перець за бажанням;
  • Оливкова олія – 2 ст.л;
  • Рис басматі – 1 чашка (200 г);
  • Вода – 2 чашки.

Приготування:

  1. Цибулю чистимо та ріжемо великими шматочками, якщо використовуєте шалот – не ріжемо.
  2. Духовку розігріваємо до 180 °С.
  3. Змішати всі інгредієнти (окрім рису та води) в формі для запікання у мене форма 18х25 см.
  4. Запікати овочі при температурі 180 °С – 60 хв.
  5. Ставимо чайник, щоб в потрібний момент був кип’яток.
  6. Додаємо рис, необхідно перемішати з овочами і залишити на 5 хв, щоб рис став прозорим і наситився всіма смаками.
  7. Заливаємо кип’ятком у пропорції 1:2 і закриваємо форму фольгою.
  8. Збільшуємо температуру до 200 °С та залишаємо на 25 хв.
  9. Залишаємо на 10 хв закритим фольгою, а далі носолождуємось ароматами та вживаємо як повноцінна страва або як гарнір.

Фото процессу:

Готуємо необхідні складові майбутньої страви
необхідні складові рису з корицею та томатами

Цибулю ріжемо та разом із томатами і корицею кладемо у форму
Цибулю ріжемо та разом із томатами і корицею кладемо у форму

Запікаємо овочі зі спеціями
спочатку необхідно запекти овочі зі спеціями

Додаємо рис до запечених овочей
рис перемішуємо з овочами

Заливаємо рис та овочі водою та ставимо у духовку
рис та овочі залити водою та поставити у духовку

Готова страва :)
Готова страва: рису з корицею та томатами